Decorative border

August 1, 2023

Frits Rasing, ervaren financieel directeur, benoemd tot CFO bij Spectral

Frits Rasing verwelkomt als CFO van Spectral

Spectral kondigt met trots aan dat Frits Rasing, onze huidige financieel directeur, is benoemd tot onze nieuwe Chief Financial Officer (CFO). Met 20 jaar ervaring in finance en een uitstekend trackrecord brengt Frits waardevolle ervaring mee naar zijn nieuwe rol. Als CFO van Spectral zijn de leiderschapskwaliteiten en het financiële inzicht van Frits een uiterst waardevolle aanwinst voor het leiderschapsteam van Spectral, aangezien het bedrijf snel groeit met tot nu toe meer dan 75 internationale medewerkers.

Frits: “Sinds augustus vorig jaar hebben we een lange weg afgelegd. De financiële administratie is geherstructureerd en geïnsourced. En we hebben een financieel team gecreëerd met de juiste vaardigheden om de interne en externe rapportage te professionaliseren. De volgende stap is om businesspartner te worden van management en collega’s uit alle andere delen van Spectral.”

Een grote sprong voor Spectral

De benoeming van Frits tot CFO is een belangrijke mijlpaal voor zowel hem als Spectral. Frits maakt al deel uit van het leiderschapsteam en blijft samenwerken met Philip Gladek (medeoprichter en CEO), Tom Westra (medeoprichter en CCO), Hans Mart Groen (strategisch adviseur) en Andrea Lamelas Puga (COO).

Mede-oprichter & CEO Philip Gladek zegt: “Sinds hij vorig jaar bij het managementteam kwam, heeft Frits het financiële beheer van Spectral verbeterd en veel van onze interne processen geprofessionaliseerd, wat erg belangrijk is voor ons om het volgende niveau van groei en prestaties te bereiken. In zijn nieuwe rol als CFO zal Frits een cruciale rol blijven spelen in de ontwikkeling van ons bedrijf. We zijn hier allemaal erg blij mee, want hij is ook gewoon een geweldige collega om mee samen te werken.”

Met Frits’ expertise, inzet voor transparantie en strategische visie is Spectral goed toegerust om nieuwe hoogten te bereiken en te gedijen in het dynamische landschap van de energietransitie. De benoeming van Frits onderstreept onze inzet als Spectralites voor uitmuntendheid en versterkt onze financiële stabiliteit in een zich ontwikkelende industrie.

Het bieden van strategisch financieel leiderschap is van cruciaal belang om de positie van Spectral als marktleider in de energietransitie op één lijn te brengen. Ik heb er vertrouwen in dat mijn team en ik dit kunnen waarmaken.

Frits Rasing, CFO

Related News

Questions? Contact us!

Contact us