Decorative border

November 2, 2023

Spectral ontvangt investering van ABN AMRO Sustainable Impact Fund

Amsterdam, november 2023 – Spectral, een pionier op het gebied van de integratie van energie- en informatietechnologie en een invloedrijke scale-up in de energiesector, kondigt enthousiast een belangrijke mijlpaal in haar groei aan. Spectral heeft succesvol een investering veiliggesteld van ABN AMRO’s Sustainable Impact Fund (SIF). Het fonds investeert in impactgedreven bedrijven die zowel maatschappelijk als financieel rendement nastreven. De investering zal voornamelijk gebruikt worden om de operatie op te schalen en te professionaliseren.

Impact door groei

De missie van Spectral is om schone energieoplossingen en state-of-the-art IT-infrastructuur te gebruiken om de overgang naar een 100% hernieuwbaar energiesysteem te versnellen. Spectral biedt SaaS-oplossingen: STELLAR integreert en optimaliseert hernieuwbare energysystemen en BRIGHTER optimaliseert energieverbuik in vastgoed. Met deze strategische investering van SIF is Spectral in staat om haar inspanningen in het creëren van een duurzame en verbonden toekomst te versnellen en een tijdperk van ongekende groei en impact te ontsluiten. Clairfield adviseerde en ondersteunde Spectral bij het ophalen van de financiering.

“Ons belangrijkste doel voor deze financieringsronde was om een investeerder te vinden die aansluit bij de missie en visie van Spectral,” zei Philip Gladek, oprichter en CEO van Spectral. “We kijken vol enthousiasme uit naar een langdurige samenwerking met ABN AMRO’s Sustainable Impact Fund – samen zullen we de transformatie van duurzame systemen binnen de energie- en vastgoedsector in zowel Nederland als internationaal versnellen.”

Samen zullen we de transformatie van duurzame systemen binnen de energie- en vastgoedsector in zowel Nederland als internationaal versnellen.

Nadine Weber, beleggingsmanager SIF, vult aan: “De toenemende penetratie van hernieuwbare energie en strengere regelgeving dwingen zowel eigenaren van duurzame energiesystemen als eigenaren van onroerend goed om naar slimmere oplossingen te kijken bij het beheren en optimaliseren van hun portfolio. Spectral biedt voor beide sectoren een uniek set producten en biedt een one-stop-shop-oplossing voor zowel data- als dynamisch assetmanagement. We erkennen het sterke marktpotentieel voor de volledig geïntegreerde platforms en hoogwaardige software van Spectral, en de diepe overtuiging van Spectral om duurzame impact te bewerkstelligen past goed bij de doelstellingen van SIF om de energietransitie te versnellen.”

De diepe overtuiging van Spectral om duurzame impact te bewerkstelligen past goed bij de doelstellingen van SIF om de energietransitie te versnellen.

Track record

Eerder heeft Spectral een significante impact gehad op het gebied van hernieuwbare energie. Mijlpalen zijn onder meer de implementatie van de eerste Nederlandse oplossing voor netcongestie op Schiphol Trade Park, het worden van de Nederlandse marktleider in de aansturing van energieopslag en het succesvol helpen van vastgoedinvesteerders als Bouwinvest, Merin en NSI bij het beheren van hun ESG-gegevens en het optimaliseren van hun portefeuilles.

Terwijl Spectral aan dit spannende nieuwe hoofdstuk begint, blijft het bedrijf toegewijd aan het verleggen van de grenzen van wat mogelijk is in energie- en informatietechnologie. Met de steun van SIF streeft Spectral ernaar een duurzamere, verbonden en veerkrachtige wereld te creëren voor toekomstige generaties.

 

Over Spectral

Als Spectralites zijn we verenigd in onze missie om het wereldwijde energiesysteem snel te transformeren naar een fundamenteel duurzame staat. Door next-gen technologieplatforms te ontwikkelen en in te zetten, stimuleren we de transformatie van de vastgoed- en energiesector, waardoor assets meer verbonden, duurzamer en waardevoller worden.

Over ABN AMRO Sustainable Impact Fund

ABN AMRO SIF investeert in impact gedreven bedrijven die zowel maatschappelijk als financieel rendement nastreven. ABN AMRO Sustainable Impact Fund is een investeringsfonds dat zich richt op bedrijven die de transitie naar een duurzame en inclusieve samenleving versnellen. Het ABN AMRO Sustainable Impact Fund geeft een financiële impuls aan de energietransitie, circulair ondernemen en sociale initiatieven. Het ABN AMRO SIF heeft een omvang van 500 miljoen euro. Duurzame impact combineren met financieel rendement – dat is de doelstelling van het Sustainable Impact Fund van ABN AMRO.

Related News

Questions? Contact us!

Contact us